Lär dig fånga ögonblicken

Vi lär dig det du behöver kunna

Det ska kännas kul att ta upp kameran, sätta sig vid datorn och titta igenom gamla bilder. Blir det fel med kameran i hand ska det gå snabbt att korrigera och ta en ny bild. Efter bilden är tagen finns det mycket kvar att göra. Fixa bilder i t.ex. Lightroom, dela på Instagram och Facebook. Till sista ska bilderna sorteras och lagras på ett säkert och smart sätt så att det är lätt att komma tillbaka till och visa för nära och kära.

Kom in så berättar vi mer.

Image module

Från kameran till säker lagring

Vi finns här för dig hela vägen. Oavsett vilka delar av fotograferandet du vill lära dig att bemästra.
Kameran
f2.8 - 1/50 - ISO 200
Oavsett grundkunskap kan man med enkla medel lära sig att ta bättre bilder. Ett knapptryck och en ändrad komposition kan förändra allt på bara en sekund.
Efterbearbetning
Lightroom - Photoshop
Efterbearbetning kan helt förändra en bild. Lär dig beskära, ändra färg, ljus, kontrast och göra bilden svartvit. Det kommer helt ändra ditt sätt att se på bilder.
Utskrift
DPI - Storlek - Papperskvalité
Att printa bilder kan kännas som en djungel. Det är enklare än du tror att få en bild printad och ramad precis så som du ser den framför dig.
Lagring
Molnet - NAS - Extern disk
Många glömmer helt att sortera och lagra sina bilder på ett smart och säkert sätt. Det kostar inte många kronor och går på några minuter när man väl är igång.

Vad vill du berätta med din bild?

Koncentrationen, naturen, höjden, farten? Kanske alltihop i en bildserie.

Information & priser

Vilken nivå du än är på och vilken del av bildskapande du än vill lära dig skräddarsyr vi kursen för dig. Oavsett om du kommer med din telefon, en liten kompaktkamera eller en systemkamera finns det mycket att lära sig och stort utrymme till förbättring. Vi lär oss fortfarande nya saker nästan varje dag i vårt fotograferande.

Du får lära dig att komma igång med säker lagring och sortering så att du aldrig blir av med dina bilder. Vi kommer med idéer på hur du ska tänka kring sortering för att göra den så effektiv och smart som möjligt. Det ska vara kul och enkelt att visa gamla bilder för nära och kära.

Vi lär dig också hur du efterbearbetar och printar dina bilder för att hänga dom snyggt på väggen. Tips på hur du kan tänka kring kopiering, storlekar, antal osv.

Image
Startkurs
två timmar
Lär dig snabba enkla trix med din egen kamera för att bilderna ska bli mycket bättre. Du får både tekninska och kreativa råd om just det du vill fotografera med din egen kamera. Efter kursen får du en PDF med allt vi gått igenom.

1495:-

Image
Barnfoto med kurs
kombinera en fotografering med kurs
Vi ger dig tips och trix för att få bättre bilder utan att missa ögonblicken. Det ska gå snabbt och vara enkelt att ta bra bilder. Utöver de fina bilderna du får med din kamera fotograferar även vi dina barn och du får en privat hemsida där du får välja från ca: 100 bilder. Fem högupplösta bilder ingår i priset.

2.795:-

Image
Fotoskolan
Flera kurstillfällen
Du är intresserad och vill bli riktigt duktig. Här diskuterar vi vad som ska ingå i kursen och vad slutmålet är. Vi bokar ett par separata tillfällen för att kunna testa nya kunskaper på egen hand och sen får feedback och nya saker att öva på. Du blir säker på allt från att ta bilden till den färdiga printen på väggen.

Fråga om paketpris

Kom förbi och hälsa på
Vi berättar gärna mer om du tittar in i butiken. Har du inte vägarna förbi når du oss lättast via mail på info@solnafotostudio.se eller slå oss en signal på 08-27 45 69.