Fotograferna

Här är vi som jobbar på Solna Fotostudio
Team member
Marina
Fotograf & retuschör
Marina gör alla typer av fotograferingar och retuscheringar. Hon är påhittig, bygger ny inredning, skapar fina miljöer till reklamfotograferingar och lyckas få alla att skratta. Hon är trebarnsmamma, ägare till studion och ansvarig för ekonomin.
Team member
Gunnar
Fotograf
Gunnar fotograferar porträtt och håller koll på all ny utrustning på marknaden. Med sin erfarenhet och många kontakter i fotobranchen är han guld värd. Grundade systerföretaget Solna Fotocenter redan 1971.
Team member
Kristoffer
Fotograf & retuschör
Kristoffer är fotografutbildad och har hjälpt till att bygga upp studion. Han fotograferar alla typer av bilder och löser även de svåraste ljussättningarna. Han är pappa till två små tjejer som ofta agerar testmodeller för nya idéer.
Team member
Hasse
Fotograf
Hasse hjälper de flesta av våra företagskunder med porträtt i studion. Han har lång erfarenhet och på fritiden fångar han snöskotrar och storslagen natur med kameran. Han är gärna ute på äventyr i fjällvärlden.

Kika in i studion

Här sker de flesta fotograferingar vi gör. Allt från barnfotograferingar och porträtt till reklamfotograferingar.
Image module

Teknik, utrustning & rekvisita

Vad finns i studion

På den tekniska sidan

Profoto & Canon

Vi använder oss uteslutande av Canon på kamerasidan och Profoto på blixtsidan. I studion har vi fyra Profoto D1:or med softboxar, beautydish, paraplyer i olika storlekar (både transparanta och reflekterande) och en zoom reflektor.

Som portabel lösning när vi är ute på fältet kör vi två Profoto B2:or med batteripack, paraplyer och en softbox. Som extra har vi även Canons Speedlight 580EX II med en ringblixt-bouncer. Vi har även ett antal reflexskärmar i transparant, silver, vit och sunfire och portabla bakgrunder.

Vi har för närvarande tre Canonkameror och deras 5D-serie har följt oss sedan den kom. Till kamerorna har vi följande optik:
50mm f1.4 / 85mm f1.2 / 90mm 1:1 macro f2.8 /  24-70mm f2.8 / 70-200mm f2.8

Image module

Rekvisita i studion

Från marmor till gunga och gosedjur

I studion har vi under åren samlat på oss massor av kul saker vi kan använda vid både barn, porträtt och produktfotograferingar.

Till barnen har vi flera olika fällar att ligga på och färgglada tyger att leka koja i. Vi har byggt två gungor som passar både små barn och hela familjen. Vi har hattar, gosedjur, klossar, bokstäver, solglasögon och massor av såpbubblor.

För porträtt och produkter har vi försett studion med olika enfärgade bakgrunder, två träväggar och en vi tapetserar. Till produkter har vi även glaskivor, ved, småsten, marmor m.m.. Bara fantasin sätter stop för miljöskapandet.

Kom in och säg hej
Har du vägarna förbi är du alltid välkommen in för att kika på studion och hälsa på oss som jobbar här. Har vi tid bjuder vi gärna på en kaffe.